topimage
Horizon-taal In deze zee van ruimte lees ik horizon-taal, nergens zo helder als hier Wat ontneemt mij nog het zicht om grenzeloos te zien? - Jozua van der Ploeg-

Wadlopen.

Kleinschalig

Onze wadlooptochten zijn meestal kleinschalig van opzet. Dat biedt de meeste intense beleving van het Wad! Bij wadlooptochten waarbij we een boot gebruiken kunnen de deelnemersaantallen hoger liggen; wel proberen we in groepen met kleinere aantallen te lopen. De vereniging voert de tochten uit op niet-commerciële basis. Bij afgelasting  door ons wordt het inschrijfgeld volledig aan u terugbetaald.

Educatief

Rekening houdend met de omstandigheden besteden we aandacht aan het gebied en de planten en dieren die daarin leven.

Sportief

De zwaarte van de tochten varieert. Voor alle tochten geldt dat een goede gezondheid noodzakelijk is. Deelname aan alle tochten geschiedt op eigen risico. Als voorwaarde geldt dat je zonder problemen vijftien km in drie uur tijd zou moeten kunnen wandelen op asfalt. Voor een zwerftocht moet je moeiteloos vijf tot tien km op harde ondergrond kunnen lopen.

Als voorwaarde voor een goede oversteek geldt dat je dat zonder problemen vijftien kilometer in drie uur tijd moet kunnen wandelen op asfalt. Daarmee beschik je over  voldoende fysieke conditie voor een oversteek.

Voor een goede zwerftocht is het gewenst, dat je moeiteloos vijf tot tien kilometer op harde ondergrond kunt lopen.

Enerverend

Uitrusting:

Wind, getij, temperatuur en deelnemers zijn van invloed op de uitvoering van een wadlooptocht. Een goede voorbereiding is van belang. Denk daarbij aan:

  • een waterdicht windjack, warme kleding; het beste is veel laagjes aan te trekken, zodat je wat uit kan doen wanneer je het warm krijgt  (op het wad is het vaak kouder dan aan de wal)
  • hoge schoenen bijvoorbeeld; basketbal schoenen, surf of duikschoenen, sokken zijn belangrijk om bechadiging van je voeten te voorkomen door stukjes schelp enz.
  • bescherming tegen de zon als het warm is, zoals zonnecrème, zonnebril, iets op je hoofd
  • het is aan te raden onder de kleding zwemkleding te dragen.
  • zorg bij een oversteek naar een eiland voor een rugzak met daarin waterdicht verpakte droge kleren en schoenen
  • neem ook voldoende eten en drinken mee voor onderweg (alcohol is NIET toegestaan)
  • viervoeters zijn niet toegestaan