topimage pageId = 10

AMELAND


De tocht naar Ameland start op de pier bij Holwerd, waar de auto′s ook worden geparkeerd. 
De eerste stappen op de slikkige waddenbodem is voor velen even wennen, daarom starten we in een rustig tempo. Door sliktoename de laatste jaren, is deze wadlooptocht erg zwaar is geworden. U moet een hele goede conditie hebben om aan deze  wadlooptocht deel te kunnen nemen. 
Na een gevarieerde tocht (landaanwinningswerken, mosselbanken, geulen) komen we na 11 km en ca. 3,5 tot 4 uur aan op het Oerderduin, aan de oostzijde van het eiland. Vanaf het Oerderduin lopen we 2 km door naar het Noordzeestrand. Daar heeft u de mogelijkheid om door een trekker met kar u naar de eerste strandopgang van Nes te brengen. 
Deelnemers kunnen vanaf de strandopgang Nes in ca. 10 minuten naar het dorp lopen en vanaf het dorp de bus naar de veerhaven nemen. Er gaan ook directe bussen vanaf de strandopgang naar de veerboot of naar het dorp. 
De kosten van het vervoer op het eiland betaald u zelf!


Gegevens
• Vertrekplaats: vóór café Land - en Zeezicht, Grândijk 2, 9151 AE Holwerd (op de pier)
• Afstand: 11 km (op het wad, 13 km op het wad + eiland)
• Duur: 4 in totaal 5 uur op het wad, 
• Zwaarte: zwaar
• Prijs per persoon € 25,- (inclusief veerboot, exclusief de rit vanaf het Noordzeestrand met tractor/kar over het strand naar Buren en het busvervoer op het eiland)

 
Data en tijden 
Op dit moment lopen wij geen Ameland Tochten
 
Zie ook bij NACHTTOCHTEN! 
(Zie nachttocht)

Ook maatwerk, datum en tijd in overleg. Minimaal 6 personen. Voor maatwerk buiten het weekend zijn de kosten, € 25,- op het eiland niet inclusief. aanvraag@vrijewadlopers.nl