topimage pageId = 10

AMELAND


De tocht naar Ameland start op de pier bij Holwerd, waar de auto′s ook worden geparkeerd. 
De eerste stappen op de slikkige waddenbodem is voor velen even wennen, daarom starten we in een rustig tempo. Door sliktoename dit jaar, 2020,  is deze wadlooptocht erg zwaar is geworden. U moet een hele goede conditie hebben om aan deze  wadlooptocht deel te kunnen nemen.
Na een gevarieerde tocht (landaanwinningswerken, mosselbanken, geulen) komen we na 11 km en ca. 3,5 tot 4 uur aan op het Oerderduin, aan de oostzijde van het eiland. We lopen 2 km door naar het Noordzeestrand en worden daarna met tractor en kar naar de eerste strandopgang (Buren) gebracht. Na een heerlijke pauze op het eiland brengt de veerboot ons terug naar Holwerd.


Gegevens
• Vertrekplaats: vóór café Land - en Zeezicht, Grândijk 2, 9151 AE Holwerd (op de pier)
Nachttocht Ameland op 06 Juni met de Waddenvereniging, vertrekplaats: Parkeerplaats bij het Projectbureau Holwerd aan Zee, Fiskwei 30 Holwerd.
• Afstand: 11 km (op het wad, 13 km op het wad + eiland)
• Duur: 3,5 - 4 uur op het wad, totaal 5 uur
• Zwaarte: zwaar
• Prijs per persoon € 25,- (inclusief veerboot, en de rit vanaf het Noordzeestrand met tractor/kar over het strand naar Buren)

 
Data en tijden 
Zaterdag 06 juni 
nachttocht, 02:35 uur, alleen te boeken via de Waddenvereniging, zie link. 
(Aanvraag Waddenvereniging)
Woensdag 15 Juli 2020 Ameland,  09:940 uur
 

Zie ook bij NACHTTOCHTEN! 

Ook maatwerk, datum en tijd in overleg. Minimaal 6 personen. Voor maatwerk buiten het weekend zijn de kosten, € 25,- op het eiland niet inclusief. aanvraag@vrijewadlopers.nl