topimage pageId = 2

                                                                               OVER ONS

 

De vereniging “De Vrije Wadlopers” bestaat uit een groep van ongeveer 20 gediplomeerde en ervaren gidsen. Onze gidsen delen hun kennis en liefde voor het Waddengebied bij voorkeur in kleine groepen. De vereniging organiseert wadlooptochten op een niet-commerciële basis.

Ons doel is veilig en verantwoord wadlopen. We streven er naar om unieke tochten aan te bieden, zoals het “rondje wad west/oost”, nachttochten, poëzietochten en een Dollardtocht. In overleg organiseren we ook tochten “op maat”, bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen.
Hoewel we advies kunnen geven over aanvullende arrangementen, is de voorbereiding en uitvoering daarvan geen activiteit van onze vereniging.

Wij dragen de Waddenzee een warm hart toe. Jaarlijks doneren wij 10% van de bijdragen van deelnemers aan organisaties die zich inzetten voor het behoud en herstel van de natuur in de Waddenzee en/of bijdragen aan een veilig en verantwoord gebruik van de Waddenzee. In 2023 hebben wij De Waddenvereniging en de KNRM gesteund.

 

OPLEIDING TOT WADLOOPGIDS

Als vereniging leiden we ook nieuwe gidsen op voor het examen dat recht geeft op de “Erkenning tot wadloopgids”. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via aanvraag@vrijewadlopers.nl

Wil je je aanmelden voor de opleiding? Hier vind je het aanmeldingsformulier