topimage pageId = 15

ROTTUMEROOG

 

Rottumeroog is een heel rustig en uniek natuurgebied in het oostelijk waddengebied. Je loopt door een afwisselend en ongerept gebied waar je zal genieten van de bijzondere flora en fauna die je onderweg tegenkomt. Onze vereniging heeft een speciale licentie om enkele keren per jaar naar de rand van het beschermde eiland te wadlopen. 
We verzamelen ons bij de visserijhaven van Lauwersoog. Met z′n allen gaan we vervolgens per bus naar de Emmapolder, waar de wadlooptocht begint. De minimum groepsgrootte is ca. 30 personen, de maximale groepsgrootte is 40 personen. 
Het eerste uur van de tocht is inspannend, want het kustdal met de landaanwinningswerken is slikkig! Verderop wordt de wad bodem steviger en gaat het lopen gemakkelijker. Tijdens de tocht passeren we meerdere geulen. Na aankomst bij de boot aan de rand van Rottumeroog varen we met de boot terug naar Lauwersoog. Als je eenmaal op de boot bent, is het bijzonder om te zien hoe snel de zandplaat rond Rottumeroog vol loopt door de opkomende vloed. Vanaf het schip heb je een magnifiek uitzicht op Rottumerplaat met garantie op het zien van grote groepen zeehonden.


Gegevens

• Vertrekplaats : visserij haven Lauwersoog, Parkeerplaats 4, van de visserij haven.
• Afstand: 14 kilometer
• Duur: 9 uur (4,5 uur op het Wad, 3,5 uur boot, 1 uur bus)
• Zwaarte: Gemiddeld/zwaar
• Prijs per persoon € 35,– (inclusief boot en vervoer- nachttocht € 40,– incl. ontbijt)

Data en tijden
Tot 1 september zijn alle wadlooptochten naar Rottumeroog geannuleerd!


Film Rottumeroog