topimage pageId = 16

                                          SCHIERMONNIKOOG EASY GOING

 

Het vertrekpunt is Lauwersoog, waar een passagiersboot uit de visserijhaven vertrekt. Na een korte vaart bereik je de zandplaat het Brakzand, midden op het Wad. Hier stap je van het schip. Een wandeling van ongeveer 3,5 uur over voornamelijk zand, brengt je  naar het eiland Schiermonnikoog. Je komt aan land in de buurt van de voet van de veerdam. Hier is gelegenheid om te spoelen en om te kleden.
Kies je voor een langere tocht, dan loop je via het Willemsduin meer oostelijk op het eiland.
Na aankomst op Schiermonnikoog kan je te voet (of met de bus) naar het enige dorp op het eiland gaan. De rest van de dag is vrij te besteden op het eiland. Je bepaalt zelf wanneer je met de veerboot terugvaart naar Lauwersoog. 

Gegevens

Vertrekplaats: Visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag.
Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (Parkeren is hier mogelijk op zaterdag en zondag tussen 07:00-22:00 uur. Andere tijden: betaald parkeren op P1, P2 of P3).
Afstand: 12 kilometer
Duur: 3,5 - 4  uur
Zwaarte: gemiddeld
Prijs per persoon € 40,00. Inclusief boottocht naar het Brakzand. Exclusief kosten van vervoer op het eiland en de veerboot terug naar Lauwersoog.

NB: Ticket voor de veerboot terug naar Lauwersoog dien je zelf online of via de betaalzuilen in de vertrekhal te boeken.
Om zeker te zijn van een ticket voor de terugreis: van te voren boeken via wpd.nl

 

Bekijk ons PROGRAMMA voor data en tijden van reeds geplande tochten Schiermonnikoog easy going.


Beleef de oversteek naar Schiermonnikoog met onze “easy going” wadlooptocht!