topimage pageId = 16

SCHIERMONNIKOOG EASY GOING

 

We vertrekken met een passagiersboot of een snelle gemotoriseerde boot (Rib) uit de visserijhaven van Lauwersoog. Na een korte vaart verlaten we, midden op het Wad, het schip. Een wandeling van ongeveer 3,5 uur over een ondergrond van voornamelijk zand ligt voor ons, voordat we het eiland Schiermonnikoog bereiken. Er is een mogelijkheid te kiezen voor een langere tocht naar het Willemsduin, richting oosten van het eiland. Na een aantal uren lopen komen we aan op het eiland, in de buurt van de veerdam. Hier is gelegenheid om te spoelen en te verkleden.Na aankomst, wanneer er voldoende tijd is, kan je via een mooie route (meestal) lopend naar het enige dorp op het eiland “Schiermonnikoog”. Vanaf de veerboot kun je ook de bus naar het dorp nemen. De rest van de dag is ter vrije besteding op het eiland. Je bepaalt zelf wanneer je met de veerboot weer terug vaart naar  Lauwersoog. 
De prijs van de wadlooptocht is inclusief boot en veerboot, kosten van het het vervoer op het eiland is voor eigen rekening. 


Gegevens

• Vertrekplaats: Parkeren visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag.
Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (met uitzondering op zaterdag en zondag dan is het alleen mogelijk tussen 07:00-22:00 uur). Met de boot naar het start punt.
• Afstand: 12 kilometer
• Duur: 3,5 - 4  uur
• Zwaarte: gemiddeld
• Prijs per persoon € 35,00 (inclusief boot en veerboot)

Data en tijden

Maatwerk, datum en tijd in overleg. Minimaal voor 12 personen.
Met minder dan 12 personen wordt de prijs hoger per persoon.
aanvraag@vrijewadlopers.nl