topimage pageId = 17

SCHIERMONNIKOOG 

Schiermonnikoog XXL is één van de pittigste tochten die we aanbieden, alleen geschikt voor sportieve en ervaren wadlopers. Doordat de loopafstand fors is (18 km op het Wad en 4 km op land), zijn een goed getij en gunstige weersomstandigheden noodzakelijk om deze tocht te kunnen lopen. Tussen de eerste en laatste van de vijf geulen zit namelijk zo’n 10 km en 3 uur lopen, dus er mag niet te veel water staan om niet te hoeven zwemmen. Deze tocht lopen we maar beperkt, dus het is echt een unieke gelegenheid. Te voet naar een eiland is altijd bijzonder, maar door de grote afstand van deze tocht ervaar je ook echt de weidsheid op het Wad. Mits er goed zicht is, is rechts Rottumerplaat te zien, achter ons het vaste land, links af en toe de veerboot en voor ons de kwelders en duinen van Schiermonnikoog. Doordat de geulen gelijkmatig over de tocht verdeeld zijn, en ook slik, hard zand en schelpenbanken zich afwisselen, wordt het nooit eentonig. 

Na een aantal uren lopen komen we aan op het eiland, in de buurt van de veerdam. Hier is gelegenheid om te spoelen en te verkleden. Na aankomst, wanneer er voldoende tijd is, kan je via een mooie route (meestal) lopend naar het enige dorp op het eiland “Schiermonnikoog”. Vanaf de veerboot kun je ook de bus naar het dorp nemen. De rest van de dag is ter vrije besteding op het eiland. Je bepaalt zelf wanneer je met de veerboot weer terug vaart naar  Lauwersoog. 
De prijs van de wadlooptocht is inclusief boot en veerboot, kosten van het het vervoer op het eiland is voor eigen rekening. 

Gegevens
• Vertrekplaats: Parkeren visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag.
Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (met uitzondering op zaterdag en zondag dan is het alleen mogelijk tussen 07:00-22:00 uur). Met de bus naar het start punt.. Vervolgens rijden we met auto of bus naar de startplaats van de wadlooptocht, in de Negenboerenpolder te Kloosterburen!
• Afstand: 18 km op het Wad
• Duur: 5 - 6 uur 
• Zwaarte: Zwaar
• Prijs per persoon € 37,50 (inclusief bus van Lauwersoog naar de startplaats en de veerboot)


Data en tijden


Maatwerk, datum en tijd in overleg.
 Minimaal voor 6 personen. aanvraag@vrijewadlopers.nl