topimage pageId = 17

 

                                                              SCHIERMONNIKOOG XXL 


Schiermonnikoog XXL is één van de meest uitdagende tochten die we aanbieden, uitsluitend geschikt voor sportieve en ervaren wadlopers. De afstand die afgelegd moet worden is aanzienlijk (18 km op het Wad en 4 km op land) en op het wad moet dit binnen een beperkte tijd gebeuren, voordat de vloed de geulen weer vult. Daarom zijn een gunstig getij en goede weersomstandigheden essentieel om deze tocht te lopen.

Te voet naar een eiland gaan is altijd bijzonder, maar door de afstand van deze tocht ervaar je de uitgestrektheid van het wad nog intenser. Tijdens de tocht is, bij goed zicht, rechts van de looprichting Rottumerplaat te zien, links zie je af en toe de veerboot varen en voor je ontvouwen zich de kwelders en duinen van Schiermonnikoog. Omdat de geulen gelijkmatig over de tocht verdeeld zijn en ook slik, hard zand en schelpenbanken zich afwisselen, wordt het nooit eentonig. 

Na aankomst op het eiland Schiermonnikoog kan je lopend (of met de bus) naar het enige dorp. De rest van de dag is ter vrije besteding op het eiland. Je bepaalt zelf wanneer je met de veerboot weer terug vaart naar Lauwersoog. 


Gegevens

Vertrekplaats: Parkeren visserijhaven Lauwersoog, kade naast de visafslag.
Adres: Haven 16, 9976 VN Lauwersoog, (met uitzondering op zaterdag en zondag dan is het alleen mogelijk tussen 07:00-22:00 uur). Vanaf hier rijden we per auto of  bus naar de startplaats van de wadlooptocht in de Negenboerenpolder te Kloosterburen.
Afstand: 18 km op het Wad
Duur: 5 - 6 uur 
Zwaarte: Zwaar
Prijs per persoon € 40,00. Inclusief vervoer van Lauwersoog naar de startplaats. Exclusief kosten van de veerboot terug van Schiermonnikoog naar Lauwersoog.

NB: Ticket voor de veerboot terug naar Lauwersoog dien je zelf online of via de betaalzuilen in de vertrekhal te boeken.
Om zeker te zijn van een ticket voor de terugreis: van te voren boeken via wpd.nl